Opening B&I InfraCampus in Harderwijk

Op 10 april 2019 opende B&I InfraCampus op het Bouw & Infra Park in Harderwijk officieel de deuren. Deze ontmoetingsplek voor bedrijven en organisaties in de infrasector is gerealiseerd in de grote bedrijfshal op een centrale plek op het groene park. De B&I InfraCampus wordt gerealiseerd in nauwe samenwerking met de stichting Innovatie Kenniscentrum Nederland (IKN).

Met als thema ‘Hoe integreren we waterbeheer, ruimtelijke adaptatie en energie in een mooie en veilige stedelijke omgeving?’ opende de B&I InfraCampus onder grote belangstelling de deuren. Wethouder Christianne van der Wal van de gemeente Harderwijk verplaatste eerst een dumper over enkele meters en knipte daarna het lint door, voor de deuren van de B&I InfraCampus. “We starten met 60 standhouders, maar we hebben nu al een wachtlijst”, zei Gerrit Hasperhoven, senior adviseur WaterMeester en bestuurslid van de stichting IKN bij de opening. “Klimaatadaptatie is een grote opgave. We praten dan over geïntegreerde functies in stedelijke omgeving. We moeten daarbij nog veel ontdekken. Daarom moeten we het vooral samen doen. Dit is het nog maar het begin. We gaan hier cursussen, netwerkdagen en presentaties organiseren”, Ook in de presentaties daarna stond samenwerken voorop: “Het toverwoord is dan ook samenwerken”. De B&I InfraCampus maakt dit mogelijk.

De B&I InfraCampus in Harderwijk is in ieder geval bijzonder: het dient niet alleen als een permanent oriëntatiecentrum, maar is ook een unieke ontmoetingsplek. In de B&I InfraCampus bevinden zich circa 60 permanente stands van leveranciers. Een ruim en compleet aanbod dat hele jaar ter beschikking staat en in de nabije toekomst nog uitgebreid kan worden.

Regelmatig organiseert B&I InfraCampus in nauwe samenwerking met de stichting IKN interessante lezingen en presentaties, die door vele Infraprofessionals worden bezocht. Tot de overige activiteiten van de B&I InfraCampus behoren onder andere het organiseren van brancheseminars en andere activiteiten in het belang van de branche. De B&I InfraCampus is hiermee de trotse thuisbasis van de Infra.